Ufomammut

Ufomammut

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

VLASTA POPIC
Bijzondere tip, want we hebben een coole Kroatische noisepunk-band voor je die liefst viermaal in Nederland speelt en ook nog eens vergezeld wordt door toffe acts als The Sweet Release of Death en The Lumes. Meet Vlasta Popic people! Tot u gebracht door nieuwe boeker/platform Yugofuturism. Dinsdag in WORM (R’dam) + The Sweet Release of Death & Slow Worries, woendag in Vrankrijk (A’dam) + Paralympics + The Sweet Release of Death, donderdag in Cul de Sac (Tilburg) en vrijdag @ Lepel Concerts (Groningen) + The Lumes.

MONOLORD
Zweedse band die in de buurt is wegens het toffe Desertfest in Antwerpen. Dat is heel goed nieuws, want zo kunnen ze een dag eerder die stonerdoom loslaten op Hengelo. Donderdag in de Metropool te zien dus en vrijdag in de Trix, Antwerpen.

DOPE BODY
Op de vrijdag van Incubate waren we behoorlijk omvergeblazen door Dope Body, een Amerikaanse band die manische garage en noise met een post-punk drive en Iggy Pop dansjes serveert. Donderdag te zien in dB’s, Utrecht

VALIENT THORR, BLACK-BONE + CHILD
Ook in deze contreien maar niet alleen dankzij Desertfest: de Amerikaanse heavy metal-helden van Valient Thorr zijn namelijk aan een fikse Europese tournee bezig, met support van Endje Rockcity bazen Black-Bone en het Australische Child. Zaterdag in Patronaat, Haarlem, zondag op Desertfest in Trix, Antwerpen.

UFOMAMMUT + TONER LOW + DIESELBURNER
Deze concertagenda begint een beetje te lijken op een alternatief voor Desertfest, maar nee: wij adviseren toch echt een driedaagse gang naar Antwerpen. Mocht dat niet lukken dan is dit ook een heel mooi feestje: Italo psychsludge-meesters Ufomammut, Leidse stonerdoomers Toner Low en de Rotterdamse heavy stoners van DieselBurner. Zaterdag in de Baroeg, Rotterdam en alleen Ufomammut is zondag in Antwerpen te zien.Deel dit artikel