Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Gojira

De Franse metalmeesters razen weer door Nederland met hun mix van death en trash metal. Sinds vijfde het album behoort Gojira tot de grootsten, zo vroeg Metallica ze mee op de Noord-Amerikaanse tour. Maandag 24 augustus in Doornroosje, Nijmegen. Een dag later in Patronaat, Haarlem. Opgelet: je kunt ’s middags een masterclass volgen van gitarist Christian Andreu.

Baroness

John Dwyer en co zijn weer in het land en dat is goed nieuws. Baroness geldt als een vernieuwende metalband, stoeiend met sludge, prog, stoner en heavy metal. De band is vernieuwd met onder meer de drummer van postrockers Trans Am. Vanavond (24-8) te zien in Dynamo, Eindhoven en 25 augustus in De Helling. Bonus in Utrecht: het Amsterdamse Kong opent.

Vera op Noorderzon en Concert op het Dok

Fijn festival dat Noorderzon, een beetje een mix van Motel Mozaique, De Parade en Boulevard in Den Bosch. Niet alleen muziek dus in Groningen. Het festival loopt nog t/m zondag 30 augustus door en Vera verzorgt een deel, met vanavond Ought (jonge Canadese post-punkers die met hun duistere, dwarse en hoekige sound net veel indruk maakten op Lowlands), plus een set fijne NL bands: vrijdag de Kliko’s, zaterdag Mountain States & Santa Fé. Meer moois in de serie Concert op het Dok met vanavond Yuko Yuko, 27-8 Birth Of Joy, 29-8 Afterpartees en 30-8 My Baby.

Wight

Enige Nederlandse show van Wight, oftewel: een nog vrij onbekende psychedelische stonerband uit het Duitse Darmstadt. Denk: dikke jampartijen. Doe er je voordeel mee op woensdag in Little Devil te Tilburg.

Amsterdam Woods Festival
Nieuw op de festivalkalender is het hoofdstedelijke antwoord op Into The Great Wide Open. Met een beetje fantasie dan, maar de locatie (het Amsterdamse Bos) is alvast prachtig. AWF wil een intiem festival voor (alternatieve) indie, pop en rock zijn. Wat de hel doet dit dan op NMTH vraagt u? Welnu er spelen een paar hele aardige bands in het garage (Afterpartees, Palio Superspeed Donkey) en psychedelische circuit (Tubelight, Jacco Gardner en daar is de Grunn Popronde focusact weer: Santa Fé). Op 28, 29 en 30 augustus.Deel dit artikel