Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Colleen Green

Hoe kun je een warme dag beter afsluiten dan naar de zomerse indierock van Colleen Green te gaan? Haar verveelde stem, de muzikale hints naar garage en punk en de pakkende teksten over opgroeien en alle moeilijkheden die daarbij komen kijken, zijn de perfecte cocktail voor bij deze snikhete dag. Maandag 3 augustus in de Sugarfactory, Amsterdam.

Queensrÿche

Colleen Green iets te soft? In de Melkweg staan op maandag 3 augustus twee metalbands uit de jaren 80: Queensrÿche en Armored Saint. Queensrÿche gooide destijds hoge ogen met hun albums ‘Operation: Mindcrime’ en ‘Empire’, die we inmiddels gerust metalklassiekers mogen noemen. Een dag later in de Effenaar in Eindhoven.

Communions

Scandinavische bands zijn hip, zo ook de Deense band Communions. Hun mix van post-punk en pop over lang uitgestrekte nummers weet op het album enorm te boeien, benieuwd of dat live ook zo is! Vrijdag 7 augustus in De Nieuwe Anita in Amsterdam.

Hawkwind

Op vrijdag 7 augustus staat de progressieve rock met psychedelische invloeden van Hawkwind in de Melkweg. Still going strong sinds 1969. Net als hun website overigens. Een dag later staan de heren op het Belgische Yellowstock festival.

Reverend Beatman

Mocht het bovengenoemde niks voor jou zijn, dan kun je altijd afreizen naar het vertrouwde dB’s studio in Utrecht. Diezelfde vrijdag staat daar namelijk Reverend Beatman, niet alleen de man achter het label Voodoo Rhythm en kopman van The Monsters, maar ook de verzorger van een energieke mix van rock ’n roll, garage en psychobilly.Deel dit artikel