Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

The Growlers

De week trap je op maandag lekker af in Rotown (Rotterdam) met de psychedelische surfrock van The Growlers. De nieuwe video ‘Love Test’ is de ideale soundtrack voor de zomer.

Cosmonauts

Op woensdag zie je in de OT301 in Amsterdam de Amerikaanse garagerock van Cosmonauts. De psychedelische muziek is lekker fuzzy en loom tegelijkertijd. Ideaal om de week mee doormidden te breken. De bands Crows en Lookapony zijn er ook.

Eendracht festival

Het Rotterdamse showcasefestival Eendracht biedt twee keer per jaar ruimte aan nieuw, lokaal talent. Op 23 juli zie je voor helemaal niets meer dan 100 bands op meer dan vijftien locaties. Als dat niet overtuigt, weten wij het ook niet meer.

Converse Red Light Session: The Soft Moon

Red Light Radio heeft weer een topper weten binnen te halen met The Soft Moon. In de Oedipus brouwerij in Amsterdam noord zie je op dinsdag de industriële post-punk, bijgestaan door de Rotterdamse punkers Yokocola. Bemachtig die plek op de gastenlijst!

Zwarte Cross

Dat het niet altijd genuanceerd hoeft te zijn om toch fantastisch te zijn, bewijst de Zwarte Cross elk jaar opnieuw. In de Achterhoek zie je dit weekend The Toy Dolls, John Coffey, The Deaf, Raketkanon, Afterpartees, Flogging Molly en The Black Cult. En hier lees je de survivaltips van Raketkanon.Deel dit artikel