Kadavar, Melkweg // foto: Rob Sneltjes

KADAKAR, Melkweg // foto: Rob Sneltjes

Deze week is het mogelijk met een beetje knap geplan onderstaande agenda in haar volledigheid af te werken. Progressieve metal, 70s hardrock, een zonnige garage-surf BBQ en flowerpower psychrock. Bij ons kan het allemaal door dezelfde deur. Lees hieronder alles over waar jij de komende zeven dagen deze bijzondere levende muziek kan gaan horen. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

Animals As Leaders // 20.07, Patronaat – 21.07, Doornroosje (Valkhof Festival)
Animals As Leaders, en specifiek gitarist Tosin Abasi, overstijgt éigenlijk het genre ‘progressive metal’ waarin ze toch geplaatst worden. Onderstaande video getuigt hiervan. Abasi is haast een jazzgitarist: zie zijn vingers puzzelend vliegen over de gitaarhals en hoor wat er gebeurt. In 2014 kwam The Joy Of Motion uit op Sumerian Records. Dit jaar wordt de volgende plaat verwacht. De 20ste in Haarlem is een Complexity Presents avond, met het Canadese Intervals en Plini uit Australië. De 21ste in Nijmegen is het Valkhof Festival met andere namen als Jambinai, Che Sudaka en veel meer.

Animals As Leaders:

Iguanarama #2: BBQ Edition // 22.07, Park Pompenburg (Rotterdam)
Dit is de tweede editie van de samenwerking tussen Roodkapje en Iguana Death Cult: Iguanarama! BBQ, zon, bier, muziek van eerder benoemde garage-surf-oufit, Creepy Karpis (garage-surf-punk uit Zwolle en Groningen) en Venus Tropicaux (noise-punk uit Rotterdam). Wat wil een mens nog meer? Zon!

Iguana Death Cult:

KADAVAR, Salem’s Pot & The Anomalys // 23.07, Melkweg
Kledingmerk Brixton presenteert in meerdere wereldwijde hoofdsteden muziekavonden onder de noemer ‘Brixton Broadcast‘. Na Chicago, Melbourne en Barcelona is onze hoofdstad Amsterdam aan de beurt. Niemand minder dan KADAVAR, Salem’s Pot (deze week te horen in onze NMTH op Pinguin Radio: Nieuwe Muziek zender, met de single ‘Just For Kicks’) en het Amsterdamse The Anomalys verrijken de avond met 70s-hard-rock-vleugje-punk! Goed nieuws: het kost geen drol! Toegang is gratis.

Salem’s Pot:

King Mud // 22.07, dB’s
Now that’s our kind of blues: Southern, rawk, low, filthy & uptempo. Lekker smerig gezongen ook en Victory Motel Sessions is helemaal rock ’n roll en raak. King Mud betreft zomaar een blues-supergroep met frontman Freddy J IV van Left Lane Cruiser, Brand New Heavies drummer Van Campbell en gitarist Parker Griggs van Radio Moscow. Check dat hele album bijvoorbeeld bij Consequence of Sound en natuurlijk in dB’s.

‘Smoked All My Bud’:

Blues Pills // 24.07, Melkweg
Het Zweedse flowerpower psych-bluesrock viertal Blues Pills is 7 juli begonnen aan een reeks van ongeveer 60 shows tot en met november. Zondag in de Amsterdamse Melkweg is het eerste en enige optreden in Nederland tot eind augustus (in Venlo, de 26ste, Zomerparkfeesten) met als afsluiter van de tour een show in de Tilburgse 013 op 13 november met eerdergenoemde tip: KADAVAR. Voorprogramma in Melkweg: het Amsterdamse rockkwartet Scare The Bear.

Meer concerten? Check ook onze live calendar!Deel dit artikel