Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Black Rebel Motorcycle Club

De muziek van Black Rebel Motorcycle Club valt het beste te omschrijven als ordinaire garagerock met invloeden uit de blues, americana en psychedelica. Live altijd net iets harder met een repertoire waar je u tegen zegt. Maandag 6 juli te zien in Paradiso, Amsterdam en een dag later in Doornroosje, Nijmegen.

Hedon Zwaar

Een avond gratis naar harde muziek kijken, slaan wij nooit af. Woensdag 8 juli zie je in Hedon, Zwolle de grindcore van de Mexicaanse band Gore & Carnage. Ook op the bill: de Arnhemse bands Kaasschaaf en De Grote Boodschap. Want wie zegt dat metal niet Nederlandstalig kan zijn?

Reverend Horton Heat

Tijd om de cowboylaarzen en vetkuif uit de kast te trekken op donderdag 9 juli voor Reverend Horton Heat in de Melkweg, Amsterdam. Deze rockabilly legende zet gegarandeerd iedereen aan het dansen met zijn vlugge gitaarwerk en doorgewinterde whiskey-stem.

Summer Rockabilly Rumble

Voor een avond rock’n’roll-a-billy-garage-punk reis je op vrijdag 10 juli af naar Vera in Groningen. Hier zie je The Obamas met hun mix van garage en bluespunk, de rockabilly van de Dolltones en The Gravediggers.

Mammoth Mammoth

De Australische band Mammoth Mammoth maakt compromisloze rock met punk- en stonerrockinvloeden. Uitermate geschikt om je week op zondag 12 juli hard af te sluiten in dB’s studio, Utrecht. Met de lokale helden van Rhinorino, Bobby Kingsize en Doodskop als openers hebben we een heus minifestival bovendien.Deel dit artikel