Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Every Time I Die
De post-hardcore van Every Time I Die is een briljante mix van metalcore en southern rock. Al sinds 1998 draait deze band mee en ondanks dat ze ongeveer elk jaar van bandleden wisselen, blijft het retestrak en ruig. Support door Counterparts en Meet The Storm, dinsdag 23 juni in Patronaat, Haarlem.

The Shape Of Punk To Come
De zevende editie alweer van The Shape Of Punk To Come en de laatste voor de z0merstop. En het belooft een goudmijn te worden. Voor nog geen tientje per ticket is het Ekko gelukt een affiche vol buitenlandse namen te presenteren. Zo zie je de mix van progmetal en hectische mathcore van Rolo Tomassi (standje kudde op hol geslagen buffels), de post-hardcore van Employ To Serve en het minstens net zo harde Brutus. Donderdag 25 juni in Ekko, Utrecht.

Down The Rabbit Hole
Ga je graag kopje onder? Dan is Down The Rabbit Hole hét festival voor jou. Met ook dit jaar een uitmuntende line-up voor de heavy-minded, zo zie je onder meer: Iggy Pop, Seasick Steve, Goat, King Gizzard & The Lizard Wizzard, Motorpsycho, Birth of Joy en Rats On Rafts. 26, 27 en 28 juni in Beuningen (even buiten Nijmegen).

Carsick Cars
Je zou het niet zeggen, maar deze rammelende indierock komt uit China! Carsick Cars stond daarnaast al in het voorprogramma van niemand minder dan Sonic Youth. De nummers luisteren lekker weg en zijn natuurlijk extra leuk als ze in het Chinees worden gezongen. Vrijdag 26 juni in Vera, Groningen.

From Ash to Cash – A Benefit for Melody Line’s Bands
Eind mei woedde er een grote brand in studio- en oefenruimtecomplex Melody Line in Amsterdam waarbij veel bands hun materiaal verloren. Om het leed te verzachten is er nu een benefietavond met alle metal- en punkbands die oefenden in Melody Line. De entree is een donatie in vorm van geld of nieuwe gear. Zaterdag 27 juni in de Vondelbunker in Amsterdam.Deel dit artikel