Het lijkt zo mooi, de situatieschets in de nieuwe video van The Heroes: rock’n’roll fotoshoots, achterna gezeten worden door uitzinnig publiek, reizen over de hele wereld…maar ijzeren vuist van corona speelde ook deze postpunkband uit Zwolle te parten. Het drietal bestaande uit drummer Rick Strik en de gebroeders Barendsen, respectievelijk Jan-Erik op de bas en André op zang/gitaar bracht in 2018 het debuut White Night Black Shade uit, gevolgd door afgelopen februari de ep Virgin Candy. Helaas raakte menig release al gauw in de vergetelheid door de hele coronatoestand. Zo ook met The Heroes, die aan de vooravond van een Braziliaanse tour stonden om hun nieuwe plaat te introduceren. Alle pech daargelaten, komen zij wel even met een dikke video aanzetten voor de openingstrack van van Virgin Candy. Cold Cat bekijk je nu exclusief hieronder! 

Met The Heroes hebben we te maken met flink wat ervaren rockmuzikanten. Zo waren de Barendsen broers samen met Rick jarenlang actief in bands als Lovebite, Terrible Tango en Simpel. Verder beheerd Rick een oefenruimtecomplex in Zwolle genaamd Strik Beats. Hun huidige muziek is dan ook bondig en to-the-point, maar doet qua rauwheid niet onder voor de nieuwe bands in het genre. Virgin Candy klinkt heerlijk oldschool en toch bijtijds, dankzij een scherpe productie en een sterk gevoel voor pakkende songwriting. Bij het openingsnummer Cold Cat is dat dan ook meteen duidelijk, een uptempo rocker die lekker ronkend voorbij rolt. In de video, geregisseerd door Drico Ligthart, zien we de mannen repeteren in de studio, fotoshoots pakken en belaagd worden in de auto, afgewisseld door zwart-witbeelden van hysterische menigtes:

Cold Cat is afkomstig van de nieuwe ep Virign Candy die in februari 2020 is uitgebracht op zowel vinyl als cd, verkrijgbaar via de webshop van The Heroes. Tevens is Virgin Candy te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook.Deel dit artikel