Nog niet bekend met The Datsuns? Daar gaan we gauw maar eens verandering in brengen! Na een paar jaar afwezigheid komen deze garagerockende psychbazen namelijk weer op de proppen met nieuw materiaal. We kennen deze Nieuw-Zeelanders nog van steengoede psychrockplaten als Outta Sight/Outta Mind, Death Rattle Boogie en Headstunts, die in zowel hun thuisland als daarbuiten positieve kritieken en chartposities opleverden. Het werd een tijdje stil na Deep Sleep, maar corona be damned: The Datsuns are back in bizniz! En hoe, want vandaag tonen we je de allereerste video en single van nieuwe langspeler Eye To Eye: Brain To Brain, nu als eerste te aanschouwen via NMTH HQ! 

En die video is toepasselijk retro, net als de basis van The Datsuns’ sound. We zien in de clip een jongedame op bezoek bij dokter, waar haar gehoor getest wordt met de muziek van The Datsuns, maar het geen stimulans teweegbrengt. Een speciale hersenoperatie biedt de uitkomst, met alle sonische en psychedelische gevolgen van dien.

Brain To Brain is verder een typische Datsuns stamper; kort, bondig, trippy en boordevol energie. Uptempo psychrock met een grove bastoon, fuzzy gitaren en de heerlijke vocalen van frontman Rudolf “Dolf” de Borst. Een ijzersterk voorproefje dus! Bekijk en beluister die track als de wiedeweerga hier:

Brain To Brain is afkomstig van het opkomende album Eye To Eye, dat op 28 mei 2021 verschijnt. Blijf op de hoogte van The Datsuns en nieuwe muziek via Facebook, Bandcamp, Twitter en InstagramDeel dit artikel