Clocktopus, foto Nanda Hagenaars

Clocktopus – Dog Days

Even inademen maar: Maarten Rischen (Shaking Godspeed, Tommy Ebben & The Small Town Villains), Wout Kemkens (Shaking Godspeed, Iron Jinn, De Niemanders), Tommy Ebben (Komodo), Thomas van den Berg (Amber Arcades, Alamo Race Track), Zac Chapman (Electric Company), Ferdy van der Singel (producer van Bløf, Ruben Hein) en producer Rutger Drenth (o.a. KRACH). Een behoorlijk machtige verzameling van Nederlandse muzikanten, die naast al hun andere werkzaamheden ook nog eens de tijd vonden een supergroep te vormen. En dat is Clocktopus, een band geboren in de hevige temperaturen van de Thaise jungle, en eerder al de singles World Worry III en My Riders uitbracht. Derde single Dog Days is hier, meteen ook de hardste. Een benevelende, zweterige krauttrip die voortkomt uit de gebundelde krachten, geleidt door initiatiefnemer Maarten Rischen. En vandaag exclusief en als eerste te zien via NMTH.nl! 

Thailand
Even rewinden echter naar 2016: multi-instrumentalist en producer Maarten Rischen was in 2016 toe aan een grondige change of scenery en na een paar jaar in China kwam hij uiteindelijk in Thailand terecht. Na jaren met plaatselijke en rondreizende muzikanten gespeeld te hebben, vond hij het in 2022 hoog tijd om zijn oude muziekmakkers uit Nederland uit te nodigen in zijn nieuwe habitat. Een vooropgezet muzikaal concept of plan om een officiële band te vormen, was er niet. Het resultaat werd echter Clocktopus.

Dog Days
Derde single Dog Days werd geschreven en opgenomen in hun zelfgebouwde studio in de Thaise jungle, gedurende een tropische storm met laaiende donder en bliksem. Om de storm te overtreffen speelde de band de meest manische gitaarriff die ze konden bedenken en werd er zo hard mogelijk op de drums gebeukt als menselijk mogelijk. Die opgejaagdheid horen we dan ook duidelijk terug: Dog Days is vier minuten aan hakkende rock, zweterig en intens als de jungle waar de track zijn oorsprong vond. Dit uit zich ook in de video, waarin we twee drummers op haast ritualistische wijze zien rammen, met op de achtergrond twee mysterieuze vrouwen die zich te goed doen aan drank. Dog Days is afkomstig van de self-titled debuutplaat die in eigen beheer op 15 maart uitkomt. En die track hoor, en zie, je hier:

Dog Days van Clocktopus is vandaag uitgekomen en afkomstig van hun opkomende debuutplaat die op 15 maart uitkomt. Blijf op de hoogter van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel