Ook voor SULTAN. was 2020 een heuse achtbaanrit. Het begon rooskleurig, met een plekje in de halve finale van Clash of the Titans en een plek in onze NMTH x Popronde Talentselectie. Maar het viel al gauw in duigen, met corona dat grotendeels korte metten maakte met beide evenementen. Single Northern Lights toonde nog iets hoopvols, toen de besmettingen wat afnamen en het een en ander weer open kon. Tevens stonden ze ook op de valreep in een uitverkochte Corneel tijdens de Popronde pre-party’s. Wisselvallig dus, maar hopelijk biedt 2021 een positievere uitkomst, want niet alleen stonden de Utrechtse rockers nog op het podium tijdens de Clash of the Titans-livestream in dB’s vorige maand (hier te zien), maar droppen ze vandaag ook nog eens een nieuwe single genaamd Airplane Mode. En dat is een lekker schurende track geworden, inclusief een gave videoclip die je als eerste bij ons ziet. 

Zoals je mag verwachten van de titel gaat de track over de vliegtuigmodus op je mobiel. Je weet wel, die rustgevende optie die weinig batterij kost en je weinig gedoe via Whatsapp en andere social media oplevert. Dit uit zich ook in de lyrics, met zinnen als ”I don’t want no phone, it’s not a thing I like to own. I’m gonna leave the thing alone, and put myself on airplane mode.” Airplane Mode gaat gepaard met een zeer fraaie video, waarin de band bedolven wordt onder een barrage van Instagram, Facebook en Whatsapp-berichten. Gaandeweg zien we zelfs een duizenden views oprakelende solo. Verder is de track bijgestaan door een heerlijk knapperige gitaarsound, dwarse basloopjes en rauwe, grungy vocalen, dankzij een productie van Menno Bakker. Smaakt naar meer dit:

Airplane Mode van SULTAN. is eveneens te streamen via Spotify hieronder. Blijf op de hoogte van nieuw werk van SULTAN. en volg de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel