Foto: Fan Fatal Studio

Het Spaanse Rosy Finch bracht in 2015 het aangename Witchboro uit, een heerlijk sludgey kunstwerk, dat diverse invloeden bij elkaar bracht. Een akoestisch album volgde in 2017. Maar hoewel ze in Spanje al aardig wat zoden aan de dijk hebben gelegd, lijkt de band onder leiding van gitariste en frontvrouw Mireia Porto, zich in 2020 klaar te maken om zich buiten de landsgrenzen te begeven. Want de opvolger van langspeler Witchboro en The Sunset Acoustic Sessions is bijna daar: Scarlet, uitkomend op 6 maart. En we mogen hun nieuwe video en single Lava exclusief bij NMTH ten gehore brengen.

Lava zelf is een sterke voortzetting van de sound op Witchboro, en een goede representatie van wat we kunnen verwachten op Scarlet. Rosy Finch klinkt namelijk als een huwelijk tussen de riot grrrl sound uit de jaren 90 en een flinke bak sludge en noiserock. Het resulteert dan ook in een track die zich kenmerkt door gruizige akkoorden, brutale zang van Mireia Porto en heerlijk lomp drumwerk, versmolten tot een slepende track die op explosieve wijze eindigt. Toepasselijk, want het nummer zelf gaat dan ook over opgekropte woede, het soort dat vroeg of laat zal exploderen. Aldus Porto zelf:

”I had a hard time when aged 24 to 25. This song is about the battle of that life stage. Each song of Scarlet album is based on a true and painful period of my life. I’d rather not reveal the persons involved in those stories. We shot the music video in a cemetery, a hill and a venue between Madrid and Valencia.” 

Lava is afkomstig van nieuwe langspeler Scarlet, dat uitkomt op 6 maart 2020 via Lay Bare Recordings, en is opgenomen en gemixt in Red Records Studio en Surnia Records, met een mastering door Billy Anderson. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Bandcamp.

 Deel dit artikel