Het zijn spannende tijden voor de Utrechtse post-hardcoreband Rogue Minor. Sinds een tijdje sleutelde het drietal, bestaande uit gitarist/zanger Ab Al-tamimi en vrienden Mirko en Melle, aan het debuutalbum Silent Spells. Maar 23 oktober is het moment daar, en het is een persoonlijke plaat geworden die dealt met de nasleep van depressies, frustratie en sociale angst. Om dat vooruitzicht nog beter te maken primeuren we vandaag de ijzersterke video voor Dimmed Light, een emotionele, noisy post-hardcoretrack met een boodschap. Zie hem als eerste hier:  

Ab Al-tamimi is geen onbekende in de Utrechtse muziekscene. Zo zagen we recentelijk nog een van zijn video’s geschoten voor Avery Plains, maar ook qua muziek is hij van alle markten thuis. Van vroegere hardcorebands tot een eigen boekingsbureautje Minor Rogue Bookings tot zijn werk in mathrockers Combo Qazam (die recentelijk nog een te gekke debuutplaat uitbrachten). Met Rogue Minor pakt hij samen met jeugdvrienden Mirko en Melle al die invloeden samen tot een gruizig, post-hardcore geheel. Dat het nieuwe album Silent Spells gevoelens van verdriet, eenzaamheid en depressie als thema heeft, komt bij Dimmed Light dan ook naar de oppervlakte, prachtig vormgegeven in de video.

Verliezen van de dagelijkse sleur
In Dimmed Light speelt danseres Judith van Vuuren de hoofdrol. Zij probeert met haar dans de dagelijkse sleur te doorbreken, maar wordt ternauwernood neergehaald door het seksisme, racisme, homofobie en ongelijkheid dat onze wereld herbergt. Het is een statement van de band zelf, waarmee ze aangeven dat we ons zoveel mogelijk hiertegen moeten verzetten, hoe vaak we ook worden geconfronteerd met dit soort onrecht, ongelijkheid en gevaarlijke ideologieën. Dit allemaal prachtig en metaforisch weerspiegelt in een video geregisseerd door Ab zelf. Muzikaal is Dimmed Light ook veere van mis, een vernuftige, noisy post-hardcore track met een organische productie die hard binnenkomt. Check hem hier:

Dimmed Light is opgenomen in Katzwijn Studio’s, en afkomstig van het debuutalbum Silent Spells dat op 23 oktober via White Russian Records uitkomt. Tevens is de track te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van Rogue Minor via Instagram en FacebookDeel dit artikel