Ze brachten in 2014 en 2016 al twee ep’s uit in de vorm van XXIV Trips Around the Sun en Ferocious Fellowman, maar met het debuutalbum Unfold the God Man kwam die psychedelische post-metalsound van Psychonaut pas echt goed tot zijn recht. Hoewel dit verpletterende debuut vooral nog online verkrijgbaar is, komt daar nu gelukkig verandering in. Heuglijk nieuws voor de heren, want met een deal bij Pelagic Records, krijgt Unfold the God Man namelijk een welverdiende, wereldwijde release, zowel fysiek als digitaal! Om dit te vieren mogen we de allereerste videoclip en single van deze maniakale zuiderburen exclusief laten zien, opgenomen in Ancienne Belgique. Aanschouw Kabuddah hieronder.

De setting van de video in het gerenommeerde Ancienne Belgique is mede modelijk gemaakt door hun collega’s van Brutus, die in 2019 hoog bij ons scoorden met Nest. ‘We kennen Brutus sinds 2013 toen we ze vroegen hun eerste show met ons te spelen. Zes jaar later mochten we openen voor hun show in een van de grootste poppodia van België! Een perfecte gelegenheid dus om tijdens deze show onze eerste video op te nemen’, aldus de band. En die video is niet mis, geschoten in sfeervol zwartwit, met meerdere camerahoeken en een flitsende lichtshow. Maar qua muziek zit het helemaal snor, want in de om en nabij 7 jaar van de band is er meer en meer toegewerkt naar gelaagde, bolvormige sound. Stormachtige post-metal die aangenaam stampt dus, maar ook met een psychedelische twist en een verrassende samenzang tussen clean en screams. Unfold the God Man alvast te pre-orderen is via Pelagic Records! Kabuddah bekijk je hier, exclusief bij ons:

Unfold the God Man is vanaf 6 maart 2020 verkrijgbaar via Pelagic Records en alvast te pre-orderen of te pre-saven voor Spotify en Bandcamp via deze linkDeel dit artikel