Onhou, foto Frank Verhulst

Wie bij onze NMTH x Eurosonic showcase was dit jaar heeft het geweten: Groningse drone/sludgekoning Onhou klinkt als Kutulu die verse offers voor de kiezen krijgt. Laatste plaat Monument, uitgebracht via Lay Bare Recordings is er zo een die dat ruimschoots laat horen: uiterst smerige sludge, doom en drone, bijeen gehouden door een niet aflatende stroom distortion en atmosfeer. De band doet aanstaande zaterdag 30 september Leeuwarden aan voor een nieuwe editie van Into the Void (tickets hier), maar niet voordat ze je even grondig opwarmen met een zinderende liveopname van hun gehele Monument releaseshow, geschoten op 9 juni 2023 in Vera Groningen, en nu exclusief hieronder te zien….

En dat is al niet mis trouwens! Geschoten door Mathijs Kooij, die al enkele jaren bekend staat als VoidManiac op YouTube en al meerdere shows vastlegde, is het een sfeervol geschoten doom mis. Eentje waarbij ook die messcherpe sound van Onhou vakkundig uitgelicht wordt. Van de akelige synth arrangementen in Dire tot de agressieve groove van When On High: het is simpelweg een erg fraaie liveshow. Een liveshow hieronder natuurlijk per direct te aanschouwen, maar ook op Into the Void te Neushoorn Leeuwarden deze zaterdag. Dus scoor nog snel je ticket voor een dikke package met naast Onhou ook King Buffalo, Alabama Thunderpussy en Yawning Man, en zie die liveopname hier:

Monument van Onhou is verkrijgbaar in diverse formats via Lay Bare Recordings en Tartarus Records. Tevens is de plaats te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.Deel dit artikel