Wat doe je als je slachtoffer wordt van geweld, zoals Martijn Holtslag? De bandleider van Knarsetand slaat terug op artistieke wijze.

Hij zag het gezicht van de agressor nog twee weken voor zich. Martijn Holtslag werd na een avond stappen in elkaar geslagen. Nu, een kleine drie maanden later, reageert de Deventer voorman van Knarsetand op geheel eigen wijze. Vlak na het incident liet hij een clip schieten bij het al bestaande nummer ‘Fuckup’. De flinke bloeduitstorting rondom zijn rechteroog is nog goed te zien in de de nieuwe video. ,,Ik heb de dader, een veelpleger, als het ware als make-up artiest gebruikt en voor mijn gevoel zijn actie een stuk harder weten te pareren.’’

De nieuwe track is een cynische ode aan het leven, zo verklaart de 24 jarige bandleider en componist: “Ik moest verhuizen, het was uit met m’n meisje, de muziek liep stroef, ik leefde teveel in het verleden, ik voelde me miserabel”. In de clip zit de muzikant, begeleid door keiharde, uptempo garagepunk en drum ’n bass, eenzaam in een bad middenin een weiland. Hij fietst rond als de ideale schoonzoon – strak in pak en met een bos bloemen – en ziet af in de attractie Breakdance op de Deventer Zomerkermis. “Ik heb met de clip bij ‘Fuckup’ op mijn eigen manier teruggeslagen. Dat voelt zeker als een opluchting.”

 

 

Knarsetand is terug met een nieuwe bezetting, nieuwe rauwere sound en flink wat energie. Met zeven man sterk brengt de band een sound vol garagepunk, breakbeat, elektronica en zelfs een scheutje balkan en cumbia en sleept Knarsetand zijn luisteraars in een lucide nachtmerrie.

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw album, waarvan deze videoclip een voorproefje is. De band staat sinds maart weer op de bühne en is de komende tijd op de volgende spots live te zien.

12 augustus: Waterpop – Wateringen
2 september: Broekrock – Broekland
7 september: Jacks Music Bar – Zwolle
20 oktober: ADE – Pacific Parc – Amsterdam
21 oktober: – Harderwijk

 Deel dit artikel