Bij de naam HIPPOTRAKTOR denk je misschien aan een brutale garagepunkband, maar niets blijkt minder waar. Sterker nog, we hebben het hier over een Belgische post-metalband met leden van Psychonaut, dus onze oren zijn flink gespitst, daar laatstgenoemde band sinds hun debuut Unfold the God Man regelmatig rondjes draait door de speakers. HIPPOTRAKTOR gooide in 2018 al de EP P’eau eruit, opgenomen in thuisstad Mechelen en dusdanig verpletterend in zijn sound dat we ons voor de kop slaan deze destijds gemist te hebben. Maar nu is daar Manifest the Mountain, de eerste donderslag aan de vooravond van gloednieuwe langspeler Meridian, uit op 15 oktober 2021. En aan ons de eer die nieuwe single en videoclip exclusief te laten zien. Laat alles even vallen en check Manifest the Mountain als eerste hier. 

Prog groove in de stijl van Gojira, Meshuggah en Cloudkicker
Dat is al een heerlijke reeks namedrops om je warm voor te maken. En die invloeden zijn dan ook zeker terug te horen in Manifest the Mountain. De track maakt deel uit van nieuwe langspeler Meridian, dat thematisch gezien gaat over de evolutietheorie van het naturisme. In de 19de eeuw werd deze naar voren gebracht door de Duitse geleerde Max Müller en hij stelt dat religie zijn oorsprong vindt in de vergoddelijking van de natuurkrachten door de mensen van vroeger. Intrigerend spul dus, en het soort thema dat goed past bij de verpletterende soort muziek die HIPPOTRAKTOR creëert.

Manifest the Mountain
En daarvan is eerste videoclip Manifest the Mountain dus een uitermate goed visitekaartje van. Een sfeervol geschoten performance video in een loods, die in een klap de lood(s)zware sound van HIPPOTRAKTOR laat horen. Beenharde gitaarriffs, proggy drumgrooves en vocalen die enerzijds messcherp door merg en been gaan, maar anderzijds ook een warme, zuivere kwaliteit hebben. Dit komt dan ook tot uiting in het middenstuk van het nummer, waarbij de drums stuwend als vloedgolf in synergie met de zang opbouwen naar een opzwepend refrein. Tot slot eindigt de track met een vurige breakdown, alles op zijn pad verpletterend. Kortom, smaakt rigoureus naar meer! Laat alles dus even vallen en check HIPPOTRAKTOR hier uit:

Manifest the Mountain is afkomstig van het album Meridian, uit op 15 oktober en verkrijgbaar via Pelagic Records in diverse formats en bundel, waaronder vinyl. Tevens is de single hieronder via Spotify te beluisteren. Blijf op de hoogte van HIPPOTRAKTOR en volg de band via Instagram en FacebookDeel dit artikel