Gavran

Indistinct Beacon

Het Rotterdamse Gavran wist flink indruk te maken begin 2020. Debuutalbum Still Unavailing was een uiterst knap staaltje sludgy Rotterdoom, die middenin de lockdown uitkwam, maar daardoor juist een optimale sonische ervaring was. Een album die per toeval de gevoelens van isolatie en verwarring zo machtig mooi en uiterst zwaar encapsuleerde. Ondanks de slechte timing qua release, doet het ons ontzettend goed dat Gavran niet bij de pakken neer is gaan zitten. Want niet alleen werkten ze opnieuw samen met Tim de Gieter (Amenra, Doodseskader) om een vervolgplaat op te nemen, maar is het loeizware trio ook nog eens aangesloten bij het dikke Belgische label dunk! records. En de mastering is ook nog eens gedaan door Jack Shirley (Deafheaven, Oathbreaker). Mooie tijden breken aan dus, en dat begint al goed met nieuwste single en videoclip Dvorac, nu als eerste te zien bij ons! 

En oef, wat klapt die shit toch even hard binnen! Bij Still Unavailing was dat heerlijke crunchy gitaargeluid al niet mis, maar twee jaar later komt Gavran nog net een paar tandjes harder en voller binnen. Qua sound borduurt het voort op de vorige plaat: slepende sludge, boordevol emotie en atmosfeer, die op zorgvuldig afgemeten momenten een stapje terug gaat om op adem te komen. Zo hoor je een sterke afwisseling tussen serene cleans en ijzingwekkende screams gedaan door drummer Jamie Kobić, uitgesmeerd boven een brute ritmesectie. Halverwege dient zich een rustige passage aan, die de uiteindelijke massieve pay-off alleen maar meer kracht bijzet. Dit alles bijgestaan door serene visuals en effecten in de video. Kortom: wat een track! Met Still Unavailing was er weinig te touren, dus laat deze track en opkomende plaat Indistinct Beacon daar vooral verandering inbrengen. Check hem hier:

Dvorac van is tevens te streamen via Spotify en afkomstig van de plaat Indistinct Beacon, die op 2 december verschijnt via Dunk!records. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel