Endlingr, foto Anton Coene

Gent blijft maar een hotbed voor toffe, alternatieve muziek. Van wijlen Raketkanon tot Wallace Vanborn tot Crowd of Chairs en ga zo maar door. En nu is er alweer een nieuwe toevoeging aan die steeds groter wordende stapel kwaliteitsherrie! Endlingr is een groep bestaande uit gitarist Jo De Geest (John Ghost), bassiste Kris Auman (Ladakh, Alfredo) en Sylvester Vanborm (Future Old People Are Wizards, Wallace Vanborn). En met zulke diverse bands op het cv kan het niet anders dat we opnieuw met iets eigenzinnigs te maken hebben. En dat is al meteen duidelijk in hun nieuwe video Rauchblau, een cinematisch, rauw en psychedelisch stukje noiserock. Of psychedelic scape-rock zoals de drie muzikanten het zelf noemen. Bekijk hem exclusief hier! 

Rauchblau is het allereerste voorproefje wat we horen sinds de band in 2017 gestart is, en is afkomstig van het debuutalbum From The Molten Vaults dat op 15 januari 2021 uitkomt. En met visuals gecreëerd door de band zelf is Rauchblau dan ook een dreigend, instrumentaal werkstuk geworden, met diverse tempowisselingen, hallucinante riffs en soepele drumritmes. Zelfs een middenstuk bestaande uit omvangrijke soundscapes blijft niet uit, vooraleer de kenmerkende riff weer terugkomt middels een zware climax. Dat de band geïnspireerd is door jaren 50 noir cinema en concepten als eenzaamheid, vervreemding en nostalgie is dan ook duidelijk terug te horen, ook mede dankzij een lekkere productie van Koen Gisen en een mastering door Karel de Backer. Aangenaam hypnotiserende track dus die naar meer smaakt, bekijk gauw die video via:

Rauchblau van Endlingr is afkomstig van het opkomende debuutalbum From The Molten Vaults, dat wordt uitgebracht via Consouling Sounds. Tevens is de track via Spotify te streamen. Blijf op de hoogte van de band en het nieuwe album via Facebook en Instagram.Deel dit artikel