Heerlijk weird en toch ook weer intrigerend: de nieuwe video van Elefant stelt allerminst teleur. Je gaat er haast op rekenen bij deze band, die zichzelf omschrijft als ‘The Jesus Lizard meets Satanic Surfers meets YOU meets ME meets US’. En toch zijn we weer verrast. De video bij single ‘Eazy’ is ook nogal beklemmend, op een niet onprettige manier. Maar wie zijn deze personen in die medische kostuums? En waarom dragen ze geen mondkapje dan? Vergeet de corona-referenties even: de video is opgenomen voor de pandemie haar intrede deed en het culturele leven lamlegde.

Vanaf vrijdag zijn alle Belgische concerten en evementen verboden, maar op 14 februari konden ‘de vier Gentse rockterroristen’ van Elefant hun tweede plaat ‘Bejahung’ nog gewoon presenteren in de lokale popzaal Charlatan. Hoewel gewoon… De video is vastgelegd tijdens het releaseconcert door William Massy & Farrm en Rachmong verzorgde de edit. De performance van danseres/artieste Luca Kortekaas past volgens de band perfect bij ‘Eazy’ en daar kunnen we het na het zien van de clip alleen maar volledig mee eens zijn.

Tekst gaat verder onder de video:

‘Eazy’ is de derde single van ‘Bejahung’. Elefant bracht dat album in februari 2020 uit bij 9000 Records, een subdivisie van het Belgische kwaliteitslabel Consouling Sounds. Dat heeft helaas niet kunnen voorkomen dat de langspeler – zoals de band het zelf formuleert – ‘door het Coronavirus een beetje gewurgd is’. Gelukkig is er dan deze single, waarmee de mannen van Elefant een welkom teken van leven afgeven in een tijd van onzekerheid en ziekte: “Moge ‘Eazy’ een hart onder de riem zijn voor eenieder die het nodig heeft!”

Ondertussen is het viertal mooi niet bij de pakken neer gaan zitten. Elefant is aan het schrijven en aan het repeteren geslagen en gaat in april nieuwe nummers opnemen. Dat zijn voorwaar goede vooruitzichten. Tot die tijd: check de video en geef die plaat nog eens een welverdiende slinger op je streamingdienst:



Deel dit artikel