Het was een tijdje rustig door corona, maar de hemel zij geprezen: Charlie & the lesbians is verreweg van vervaagd. Ze keerden elke bar, poppodium of festival binnen no time ondersteboven, niet te stoppen als ze zijn in hun klinkklare aanslag op de trommelvliezen. De rauwe garagepunk werd al in enkele venijnige EP’s gegoten, maar nu in een naderend post-corona tijdperk is het hoog tijd voor nieuwe meuk! En die vers afgebakken muziek van Charlie & the Lesbians hoor je vandaag hier, in de vorm van allereerste single en videoclip Fade Away, exclusief te zien bij NMTH HQ.

Met een messcherpe gitaartoon en de heerlijk snerpende zang klinkt Charlie & the lesbians als vanouds, hetzij met een kleine aanpassing. Want hoewel Fade Away op sonisch vlak net zo heerlijk postpunkt en dusdanig rauw en garage-y uit de hoek komt als Paper Trail of Happiness, pompt de productie beduidend een stuk meer en klinkt de muziek zowaar een stuk volwassener. Een bewuste keuze volgens de band: “Deze plaat gaat heel erg over volwassen worden en over de verschillende transities die je maakt in het leven en hoe die in elkaar overlopen.” Vergis je echter niet: Fade Away glijdt nog steeds als een pas geslepen mes door je huid heen.

In samenwerking met FAZO666FAZO
De clip is gemaakt door Oostenrijkse kunstenaar en Baits-drummer FAZO666FAZO waar de band bevriend mee raakte op tour met Baits door Oost-Europa. De visuals bieden een toepasselijke, visuele tegenhanger met de muziek, aangenaam chaotisch en hallucinant. Fade Away komt van het opkomende debuutalbum Fade, dat op 13 oktober verschijnt via Bottom Shelf Records, en zal daarvoor ook het festival Misty Fields aandoen in september. Voor nu is daar Fade Away als uiterst geschikte zoethouder, check hem als de wiedeweerga hier:

Fade Away is tevens te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van de band en hun opkomende shows en album via Facebook en InstagramDeel dit artikel