cashmyra

”Ze zeggen dat alles kan,
en wacht tot alles zichzelf oplost.
Nooit geloof ik nog wat je zegt.”

Na een ruwe track in Stress en een terechte toevoeging aan onze Heavy Grunnsonic-selectie, is het duidelijk dat songwriter Cashmyra Rozendaal een andere draai heeft gegeven aan haar sound. Onder simpelweg de naam Cashmyra maakte ze met de ep Charlie nog een mix van spoken word en akoestische liedjes, maar dat was 2017. Anno 2020 vormt ze een duo met drummer Djai-Mac Wolthof en heeft die input voor een creatieve nieuwe wending gezorgd. De Cashmyra van vandaag is een eigenaardige mix van fuzzpop, spoken word en postpunk, met genoeg gerag. En laten ze nu ook nog eens hun nieuwste videoclip voor de track Zichzelf Oplost in de pocket hebben vandaag, als eerste te zien hier bij NMTH! 

Je kan het al een beetje uit de tekst opmaken, maar Zichzelf Oplost gaat over in een situatie zitten die niet prettig is, waarin wachten totdat het zichzelf oplost juist counterproductief is. Sterker nog, inactiviteit maakt het alleen maar erger. De video zelf heeft haast iets eigentijds, met Cashmyra en Djai-Mac thuis hangend, eerstgenoemde onrustig op de bank springend en laatstgenoemde die verveeld Veltins pils weg tikt. Muzikaal is het verder een aangename bak gitaarherrie op de vroege ochtend, met scherpe akkoorden, stuwende drums en Cashmyra Rozendaal die met haar stem van spoken word naar een gezongen refrein gaat. Kortom, een fijne voorbode van wat komen gaat, want de track is afkomstig van het nieuwe album Moreel Verwerpelijk, dat op 16 oktober uitkomt en is opgenomen in It’s A Bear! Studio. Bekijk en beluister Zichzelf Oplost hier:

Zichzelf Opgelost is eveneens terug te horen op Spotify, en is opgenomen en gemixt door Harmen Ridderbos in It’s a Bear! Studio, met een mastering door Michiel Cornelisse(Blaisdell Studio). Volg Cashmyra via Facebook voor meer aankomend omtrent de nieuwe release.Deel dit artikel