An Evening With Knives, foto: Paul Verhagen

Ondanks alle corona-ellende was 2020 geen verkeerd jaar voor An Evening With Knives. Want het jaar stond in het teken van laatste plaat A Sense of Gravity, die naast een op de valreep uitverkochte releaseshow ook nog eens een barrage aan positieve reviews ontving in binnen- en buitenland. Ook bij ons maakte de langspeler indruk, met een zesde positie in onze Nederlandse Album Top 25. En hoewel de Eindhovense band dit jaar ook van drummer wisselde, werd dat toch nog eens mooi afgesloten in december met een dikke Lockdown Livestream waarbij nieuwe aanwinst Rowan Hendrix midden in de vuurdoop terechtkwam. De stream is sindsdien niet meer terug te zien, maar voor wie die gemist heeft, hebben we een kleine troost in de vorm van een dikke opname van de track Levitate, nu exclusief bij ons te zien!

En dat de band het ook live waarmaakt is te zien en te horen in deze registratie. Levitate is het kortste nummer van A Sense of Gravity, maar eentje met een keiharde stoner/post-metalvibe. Het begint nog haast psychedelisch, met een soepele beat en wat gesoleer, maar als die gitaarriff binnen komt klappen hoor je meteen waarom An Evening With Knives zich zo onderscheidt; Creativiteit en inventiviteit, het net even iets anders doen, zonder dat de groep aan goede songwriting inboet. Drummer Rowan bewijst zich tevens meteen, met een enthousiaste presentatie en heerlijke grooves. Dat alles verpakt in een fraaie multicam-opname, en erg geschikt om het weekend ramhard mee in te luiden:

Levitate is opgenomen in het ROC Theater te Tilburg op 18 december 2020, en de track is afkomstig van laatste plaat A Sense of Gravity, tevens verkrijgbaar in verschillende formats via de An Evening With Knives website. Blijf op de hoogte van de band en opkomende shows via Facebook en InstagramDeel dit artikel