Hc punk! Vol op je gezicht en recht uit het ‘Verenigd’ Koninkrijk is hier… Absentees! Ze brachten sinds 2018 twee EP’s uit, werden voor de tweede opgepikt door het Smithsfoodgroup DIY label en rammen nu weer op de deur. Want, wat is er aan de hand? We bieden je vandaag de nieuwe single Only Human en die schopt behoorlijk kont. Heerlijk schreeuwend, scheurend en je aan alle kanten bij de kladden pakkend, niet te vermijden. Die chants zijn ook helemaal raak, evenals die versnellingen met grunts.

Absentees is een in ‘metallic hardcore’ specialiserende band uit de UK. De vierkoppige groep is opgetrokken uit (ex-)leden van Glorious, Artemis, Modern Rituals, Pariso, Group Of Man en Human Future. Je kunt gerust invloeden als Norma Jean, Converge, Deftones en The Chariot in de muziek van Absentees herkennen. Nu hebben ze in de lockdown een hele debuutplaat vastgelegd en Smithsfoodgroup DIY tekent weer voor de release. Liars Do Leaders Make komt daar op 4 juni uit en is via deze link vast te bestellen. Je vindt het artwork vast hiernaast. Het album is geproduceerd door Tom Hill in The Bookhouse, Londen en gemasterd door Lewis Johns in The Ranch Production House in Southampton.

We hebben er ook een video bij, geschoten door Sam Lees, die de tijdsgeest van maatregelen, protesteren tot rellen en politie-optreden aardig in zwartwit vangt:Deel dit artikel