ZoonOss calling! Uit de donkere krochten van de Oost-Brabantse stad kwam al vaker hele mooie, gloedvolle muziek tot ons. Ditmaal gaat het om een video bij een van onze favoriete nummers van ZooN, de band rond gitarist Ron van Herpen (Astrosoniq, ex-The Devil’s Blood), waarin we meer bekende gezichten terugzien: Niels Duffhues (Enos, Fable Dust), Fred van Bergen (Astrosoniq), Tom Delforterie (The Liszt) en Tim Ruterink (The Liszt). De groep presenteert de nieuwe clip vanavond in Café Lollipop te Oss, vergezeld van een akoestisch optreden, ZooN heeft trouwens nog een setje livedata (gigs op Popmonument, in 013 en The Saint), die je onderaan vindt.

ZooN openbaarde zich in de herfst van 2015 (anders gezegd: twee jaar terug) met het nummer Darkness Falls, die hier meteen de juiste rootsrock, folk-noir en Wovenhand-snaren raakte. Het Eindhovense label Lighttown Fidelity bracht in december van dat jaar debuutplaat Deep uit, waarop we gastvocalen van Farida Lemouchi (Van Herpens bandgenoot in The Devil’s Blood) op jet nummer Strike terughoorden. Dat album kun je gerust bestellen op vinyl via deze link.

De video is vanavond dus voor het eerst vertoond in de Lollipop in Oss en sindsdien op NMTH te vinden. Met het titelnummer is de derde video van debuutalbum Deep los. Met de inderdaad diepe, en kenmerkend duistere track wil de groep ‘de cyclus van het debuut afsluiten’. ZooN zegt daarna het vizier te richten op nieuw werk, iets waar we zeer benieuwd naar zijn. In het nummer heeft de donkere, doorrookte, Wovenhand-achtige stem van (bassist) Niels Duffhues de hoofdrol, maar komen ook hogere, meer classic GnR-achtige vocalen voorbij.

De video is ook geregiseerd, gemonteerd en geschoten door Niels Duffhues, die bij de cameravoering wel hulp kreeg van Nikki Nijsten.

ZooN LIVE:
07-09: Lollipop – Oss – cliprelease (akoestische sessie)
09-09: Popmonument Festival – Bergen op Zoom
17-09: 013 – Tilburg – Proud of the South showcase
06-10: The Saint – EindhovenDeel dit artikel