White Hills,foto Simona Dalla Valle

White Hills, foto Simona Dalla Valle

White HillsNieuwe video van White Hills en dan weet je dat je extra moet opletten. De New Yorkse psychedelische fuzzrockers (‘fuzzed out motorik psychedelic goth punks’, zeggen ze zelf) hebben namelijk bassist Ego Sensation in de gelederen en die staat doorgaans garant voor intrigerende, knappe videos. Die vlieger gaat ook op voor Attack Mode, dat we je nu – onderin deze post – aanbieden. Naast Ego Sensation en frontman (en enig ander bandlid) Dave W. zien we in de politiek-geladen clip onder meer Malala (de Pakistaanse tiener en Nobelprijs-winnares), de Dalai Lama, Martin Luther King, Donald Trump en Edward Snowden.

Attack Mode is meteen het eerste geluid van het aanstaande album Stop Mute Defeat. Die langspeler komt, 8 nummers sterk, 19 mei uit op Thrill Jockey, en is via deze link vast te bestellen. Je had het al begrepen: het artwork is hiernaast te zien.

Meer goede berichten: White Hills begint op 20 mei in Parijs aan een lange Europese tournee, die ook door de Lage Landen voert. Zo doet het Amerikaanse dup Het Burgerweeshuis, 013, Rotown en de Brusselse VK aan. Data onder de video.

White Hills live:
Zondag 21 mei – Burgerweeshuis, Deventer
Dinsdag 30 mei – 013, Tilburg
Woensdag 31 mei – Rotown, Rotterdam
Donderdag 1 juni – VK, BrusselDeel dit artikel