Ziggy Splynt, foto Arjan van Duijn

De Video van de Week is eigenlijk de animated lyric Video van de Week, maar daar is alle reden toe en niet alleen vanwege de zelf gefabriceerde sicke stopmotion animaties. We gaan namelijk best hard op de nieuwe Ziggy Splynt-single Smash / Break. Het is niet voor het eerst dat opvalt hoe goed de Utrechtse band weirde en meeslepende rock met veel breaks, complex riffwerk en catchy refreinen weet samen te smeden. En het gaat ze bovendien steeds beter af. Biffy Clyro noemden we dan in een verleden, bijvoorbeeld toen we de groep bij de Popronde steunden, en ze laveren nog steeds tussen de experimentele chaos en die grootse, toegankelijke stadionsound die ook naar een Muse hint.

Mei 2019 lanceerde Ziggy Splynt de tot nu toe populairste single Rope bij Kink, en dat jaar mochten ze ook Dead Space live primeuren bij 3FM. En nu dus een clipprimeur op Never Mind The Hype. Lekker bezig dus weer! Met deze nieuwste single zet de groep de langverwachte stap richting een debuutalbum, waarvoor ze dit jaar nog wel de studio in moeten. De heftige track is weer geproduceerd door Guido Aalbers (Paceshifters, The Gathering) en gemasterd door Darius van Helfteren (De Staat).

Ziggy Splynt over de single:
“Smash / Break gaat over wraak en wanhoop. Over beslissingen in het heetst van de strijd en wat voor impact die hebben. In dit nummer rust de frustratie die eindelijk los kan breken. “The romans decimated traitors like you” staat voor de ongenuanceerde willekeur van afschuw en het ongeloof van een breuk in vertrouwen die de hoofdpersoon beleeft. Met de single wordt een, door de band gemaakte, stop-motion video vrijgegeven. Vele uren design, knipwerk en fotografie brengen daarmee een authentiek passend plaatje naar voren.”

Verder speelden de Ziggy Splynters ook net op Eurosonic en volgende vrijdag (31 januari) is het wederom raak. Dan presenteren ze de nieuweling in ACU, Utrecht, samen met de melancholische meesters van Aestrid en het Rotterdamse Le Motat. Ziggy belooft veel nieuw materiaal te spelen. Wees daar in ACU.Deel dit artikel