Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking met Your Highness, de Belgische bazenband die namens Roadburn, NMTH en Ruffstuff Music de Cul de Sac al eens met de grond gelijk maakte. De vijf mannen uit Antwerpen zijn nu zo’n tien jaar actief met het verspreiden van de betere stoner en sludge en dat leek ze vast een mooi moment voor een nieuwe plaat. Correct! Vandaag komt die derde langspeler, gewoon Your Highness getiteld, uit op Hoogheid Records. We kunnen verklappen dat het weer een beste bak lekker lawaai is geworden. Vlammen maar!

Dat doen de Vlamingen ook in de video (van de week) Born Anew. Die betekende deze week pas het tweede geluid, nadat we al goeddeels weggevaagd waren door eerste single Devil’s Delight. Born Anew is wat subtieler, meer een drankovergoten brommertrip dan de hotrod-dodemansrit van de eersteling. Bijzonder smakelijke en vermakelijke clip wel. Er komen zelfs glitterjekkies en een reggaeband bij kijken. Was ook een gouden idee om met motorclub ‘The Rambo’s’ uit Wuustwezel samen te werken voor deze. Afijn, pak eerst maar eens een pint op station Zandberg hé, het zal niet de laatste zijn.

Belangrijke vraag nog: Wanneer kunnen we Your Highness live aan het werk zien? Vanavond natuurlijk! Bij de albumpresentatie in Hangar 27 in Edegem. Nog zoiets moois: zaterdag 7 december zie je ze met King Hiss en Tangled Horns in JK ’t Hoekske in Gierle (that’s right: Sjock territorium!). Doe maar snel nog wat meer shows boeken mannen, en vergeet die noorderburen niet he.
Deel dit artikel