De Video van de Week is een pittige metalcoretrack: UNDAWN is de naam. Geen onbekende, want we hebben de melodic metalcoremannen uit Overijssel al vaker gespot, ze speelden in de NMTH-route van Popronde 2016 en we hebben ook al eerder harde video’s van ze aangeboden. Ditmaal gaat het om de video ‘Implode’, die eerder deze week uitkwam en staat op het nieuwe album Solidarity. Vandaag is het nog meer reden voor feest, want die derde plaat is vandaag de lucht in geschoten en krijgt ook nog een fikse presentatie mee: In Hedon, Zwolle met support van Mountain Eye!

UNDAWN is nu dertien jaar actief, bracht al drie platen uit en deed support voor onder meer While She Sleeps, Soulfly en Sonic Syndicate. Daarnaast tourde het viertal uitgebreid doorr Duitsland, Oostenrijk en België. En ook dat hoor je. De ervaring druipt ook van de productie af, zeg maar. Solidarity bevat naast Implode nog vier tracks ‘over het doorbreken van negatieve patronen, de last die je kunt ervaren met het eeuwig twijfelen over beslissingen, het leven in je comfort zone en vast blijven zitten in het verleden.’ Het artwork is weer indrukwekkend als je moeder en zie je hiernaast.

UNDAWN heeft twee releaseshows gepland:
– 16. nov: Hedon Zwaar presents in Zwolle (met Mountain Eye) – zie Hedon voor meer info
– 23. nov: in de Gashouder in thuishaven Dedemsvaart met special guest Spoonfed: – meer info vind je hierDeel dit artikel