Een jaar geleden scoorde To Adelaide ook al eens de Video van de Week op NMTH en in dat jaar is er een hoop gebeurd. Zo lanceren de Tilburgse noisepunks vandaag de eerste single van het komende album Something Temporary, dat op 2 oktober uit moet komen. Het meeslepende ‘Turning Point’ is een punkrocker met een feelgood shoegazey meeneuriebaar-gehalte om heel blij van te worden, het contrast met de brul van Luc Jeuken werkt ook weer als een prairiebrand. ‘Turning Point’ is ook Video van de Week. De door Wessel van den Broek geschoten stemmige video toont een begrafeniswagen, een aanblik die de laatste maanden helaas nogal actueel was.

Het zal niet verbazen; To Adelaide had de virale wind ook flink tegen, en heeft shows in onder andere Gent, V11 en dB’s moeten annuleren. Gelukkig hoeven ze niet helemaal stil te zitten. De Tilburgers werken momenteel hard aan de release van het album dat ze in de herfst van 2019 opnamen in Frankrijk met Amaury Sauvé. Die debuutplaat, in 2018 verscheen al wel de EP Until I Drive You Out, gaan ze in samenwerking met Smithsfoodgroup DIY releasen op 2 oktober.

Wordt er dan helemaal niks live op een podium gedaan?? Zeker wel! Ook To Adelaide is gestrikt door The Isolation Sessions. Op zaterdag 13 juni, morgen al!, spelen de mannen dus in de Effenaar, wat jij weer kan volgen via de livestream. Kun je meteen de nieuwe gitarist in actie zien: Jeroen, ook bekend van de Eindhovense ambient/post-metalband Tjalling. De band heeft al veel meters gemaakt om hem in te werken, wat gelukkig kon in de eigen repetitieruimte. We mogen wat verwachten dus zondag. En ook: nog twee singles vanaf eind augustus.Deel dit artikel