The Dead Cvlt‘All Hope Is Lost!’ Dat is de eerste boodschap die The Dead Cvlt uitdraagt, maar dat zien we toch anders. Wij horen een uiterst gruwelijke en veelbelovende nieuwe Rotterdamse band die het waagt om hardcore drum ’n bass, hardcore punk en metal op een hoop te gooien en wat nieuws te bakken. The Dead Cvlt dus, de nieuwe groep van Gareth de Wijk van PRSPCT. Ze tekenen vandaag voor de Video van de Week op NMTH.

The Dead Cvlt herbergt meer PRSPCT (het feest voor hardcore drum ’n bass), want toonaangevende PRSPCT-bazen Limewax en Thrasher doen mee. Verder zien we ook leden van hardcorepunk- en (death) metal-acts als Backfire, Modern Life is War, Gewoon Fucking Raggen, Sick of Stupidity en Sepiroth terug in deze formatie. Op 24 mei verschijnt de eerste release, ze debuteren dan met 5-track 12” EP The Cataclyst.

Er is een bijzonder goede reden voor deze midweekse Video van de Week, want vrijdag is het al zover! Vrijdag? Ja, op 10 mei gooit The Dead Cvlt voor de aanstaande EP een releaseshow in de Pink Pank in Rotterdam. Dan doopt de groep de EP middels een eerste liveshow. In het voorprogramma kun je al hard gaan op onder meer de Eindhovens-Tilburgse hardcorebom Pressure Pact, de Rotterdamse grindcore-act Sick of Stupidity en Apzolut & MC Goatzak. Met je ticket kun je ook naar de afterparty, en daarnaast zijn er er speciale tickets inclusief de 12″ EP. Ook niet verkeerd: het viertal is al geboekt voor Jera On Air eind juni.

All Hope Is Lost:

THE DEAD CVLT LIVE:
10 mei – The Dead Cvlt EP Release Show @ Pink Pank, Rotterdam
28 juni – The Dead Cvlt @ Jera On Air, Ysselsteyn
deadcultjpgDeel dit artikel