Is er een band anno nu die betere shoegaze noise in een totaal dromerige sfeer serveert? Wij menen van niet, zeker niet in de Lage Landen. De Belgische groep Slow Crush heeft in (de, ok Engelse) Isa Holliday ook wel de perfecte vocaliste. Tenminste als je die shoegaze zo duister filmisch, post-rockend spannend, pakkend en bedwelmend wilt opdienen. Heerlijk op smaak weer dus, van de band uit Leuven die in 2018 het verrassend sterke debuutalbum Aurora afleverde en die in 2017 met slechts een EP op zak al schitterden op onze Roadburn-stage in Cul de Sac.

Swoon is de tweede single van het aanstaande tweede album. Waar de vorige single Hush nog wat meer uitgesponnen en zalvend uitpakte (die was dan ook bijkans drie keer zo lang, en had nog meer dat post-rockgevoel), is de nieuweling wat meer to the point. “Probably the shortest song we’ll ever write”, reageert de band. Toch gebeurt er aardig wat. In een krappe tweeënhalve minuut pakt Swoon ons in. Vanaf het intro is het twee minuten lang wegdromen op deze stuwende shoegazer, gedreven door de post-punky ritmetandem en genieten van hoe Jelle ‘Harde’ Ronsmans zijn gitaar nu eens laat noisen en dan een galmende break verzorgt. De titel is zeer treffend gekozen: ‘swoon’ betekent zoveel als ‘in katzwijm vallen’, ‘bedwelmen’, ‘flauwvallen’.

Tweede album ‘Hush’ komt 22 oktober uit via Church Road Records en Quiet Panic Records. De video is geschoten door tweede gitarist Jeroen Jullet. De nieuwe tracks zijn dit najaar al live te bewonderen. Niet alleen gaat Slow Crush in december op tournee door de UK met Loathe, maar er is ook al een pak aan Belgische data bekend, te beginnen met de albumrelease op 20 oktober in de Botanique te Brussel. Oh jawel: voor begin maart staan er drie Nederlandse data in de agenda: V11 in Rotterdam, Patronaat in Haarlem en de Tilburgse Little Devil. Zie slowcrush.org/tour voor tickets en details.
Deel dit artikel