Robbing Banks, foto: Suzie Q

Nope, geen Soundgarden-referentie maar wel weer een goede single van Robbing Banks, én de Utrechtse one-man-garageband heeft er een puike videop bij. Your Wave is de derde single van zijn meest recente plaat Super Glue en gaat inderdaad over… surfen!

Surfen (niet dat onhandige gedoe met een zeil, maar hardcore op een plank op of in een killer wave) is zo’n sport die de mannen en vrouwen van de meiden en jongens scheidt. Iedereen kent de beelden van de perfecte rides en het is dan ook geen schande om te dromen van een heroïsche surfdag aan de Hawaiiaanse of Californische kust. De afstand tussen fantasie en werkelijkheid wordt perfect in beeld gebracht in deze video vol ‘kookslams’. Echt genieten. Robbing Banks is voor deze geïnspireerd door de ook al zo geweldige, en pijnlijke, video van Geishas Of Doom voor Nowhere To Go.

Genoeg gelachen, want eigenlijk zit er ook wel weer een treurig randje aan het hoe en waarom van deze video van de week. Dit weekend zouden Robbing Banks en vele andere toffe acts optreden op MadNes Festival: “Een surf-, skate- en muziekfestival op Ameland waar ik onwijs naar uitkeek! Het gaat niet door natuurlijk maar ik dacht dan in elk geval een clip te maken bij het nummer Your Wave van mijn laatste plaat Super Glue.” We voelen de pijn, ook NMTH zou dit weekend afreizen naar Ameland. Gelukkig hebben we de video nog!

De derde plaat Super Glue van Robbing Banks verscheen 23 april op cd, vinyl en digitaal via het eigen Bank Records en is te bestellen via de webshop.Deel dit artikel