Foto Gert Stockmans

De video van de week is van de hand van Psychonaut. Violate Consensus Reality is de tweede single van het aanstaande, derde album van de Mechelse post-metalherders. Heavy kwaliteitslabel Pelagic Records brengt het gelijknamige album op 28 oktober uit en je ziet het spookachtig schone artwork hiernaast.

Single Violate Consensus Reality is met een behoorlijk ambitieuze, filmische en indrukwekkende videoclip gelanceerd. In het nummer zitten de Vlamingen, vooral in deel 1, wat meer op de (psychedelische) post-rock dan post-metal, terwijl de vocalen er een Noordse folk-draai aan geven. Daarvoor danken we ook gastvocalisten Colin H. Van Eeckhout (Amenra) en Stefanie Mannaerts (Brutus). Halverwege ontbrandt de track zoals we van de specialisten van de gelaagde psychedelische gitaarmuziek gewend zijn en zijn onze geest en zintuigen volledig geopend.

Volgens Psychonaut is Violate Consensus Reality exemplarisch voor de aanstaande langspeler, en kunnen we een conceptalbum verwachten: “This 9-minute epic song embodies the spirit of the concept album, centered around the idea that we are part of a living, conscious universe rather than a dead, pointless one.”Deel dit artikel