Pure rock ’n roll uit Overijssel, knetterhard en doordrenkt met Sallandse tongval en Grolsch-beugelvocht. PRONK dus, vandaag verantwoordelijk voor de Video van de Week op NMTH. Arjan Pronk is geen onbekende. We zagen hem eerst bassen in de gloedvolle Zwolse rockband The Horse Company, eerder deed hij dat al in 16Down en Prodigal Sons en inmiddels hanteert hij al jaren de snaren in Bökkers, ook wel de hardst werkende, feestende, zuipende en volkse rock ’n rollband van het land. Ook die brengen de boodschap in de eigen moerstaal en dat is precies wat Pronk ook doet. ‘De Rock & Roll dut de Rest’ behoeft weinig vertaling.

In de schaduw van de Sallandse Heuvelrug schijnt PRONK al jaren aan liedjes te sleutelen, geholpen door ene D. Kleinlangevelsloo achter de knoppen. Toen het tijd was om al die dolle ideeën op een plaat te slingeren, kwam PRONK er wel achter dat drummen niet echt zijn ding is. Gelukkig bood Henk Jonkers, held van Hallo Venray en Fatal Flowers, zijn diensten aan. Hij kwam met drumstel naar Luttenberg, waarna producer en technicus Matthijs Herder (bekend van de opnames van The Horse Company en Roadburn Festival) ‘de onstuimige kelderpret’ opnam. Het schijnt dat z’n oude zandbakmakkers F. Satink en W. Damman hier ook weer wat mee te maken hebben.

Inmiddels kreeg Excelsior Recordings lucht van de Sallandse sensatie en stapte in voor een eerste plaatje dat ‘Partymusic for outsiders’ is gedoopt. Het is niet duidelijk wanneer die schijf het licht moet zien, maar wel dat PRONK ‘zo rond september af en toe op pad gaat met een band’. De eerste show is zojuist bevestigd, begrijpen we via de Goomah Music burelen: zaterdag 14 september op Koele Koele in Luttenberg. We kijken ernaar uit. Tot dan Dut de Rock & Roll het best.Deel dit artikel