PARKS, foto JJPP

Kermit eat your heart out, hier is PARKS! Deze relatief nieuwe groep uit Leuven heeft hier de tweede single voor je en Big Frog doet de naam eer aan. De hoofdrol in de begeleidende videoclip, die goed is voor de Video van de Week, is voor een kingsize kikker. Hoewel het natuurlijk ook een bandlid kan zijn vermomd in een Teenage Mutant Ninja Turtles-pak en met een Kermit-masker op. Hij of zij begeeft zich door het park richting een heuse kantoortuin, gaat de interactie aan met diverse mannen in maatpakken. Mysterieus wel allemaal. De essentie is daarentegen een pak duidelijker: Opwindende garagerock met psych- en fuzzende gitaren en scheuten punk en fun.

We moeten bekennen dat we een deel van de Vlaams-Brabantse groep al eens eerder zagen, toen ze nog in NUTSHELL acteerden, een stel garagepunkers waar we in 2021 best gecharmeerd van waren. Een aantal leden heeft een doorstart gemaakt, dan wel is een nieuw project gestart en dat is ook op smaak. Twee maanden terug kwam de eerste single van PARKS uit, de gejaagde garagerocker Always / Unknown. Big Frog is niet helemaal van hetzelfde laken een maatpak, maar stampt wat fermer en geeft ons wat prettig weirde, psychende King Gizzard-vibes. Afijn, er is inmiddels al een heel terrarium voorbijgekomen, misschien moet je gewoon zelf even een blik werpen.

Maar niet voordat we je nog meegeven dat de Leuvense kantoorkliek al wel een hele debuutplaat in elkaar geklapt heeft. Dat is gelukt met de hulp van gitarist/producer Jan Viggria van The Guru Guru. De mastering is verzorgd door Laurens Grossen in de Motormusic Studios. De verwachting is dat die eerste langspeler Moloko Express gaat heten en op 17 mei zal verschijnen.Deel dit artikel