Attentie voor de nieuwe single van Mantis. Je kunt de jongens goed kennen, want we schreven al een paar keer eerder over het het vijftal afkomstig uit de Limburgse grensstreek. De post-metalgroep uit Maaseik speelde in 2017 nog op ons Belgisch getinte Roadburn-podium in Cul de Sac en viel het jaar daarvoor al op met hun zelfbenoemde ‘pogojazz’, waarin we trekken And So I Watch You From Afar, hardcore en post-rock koesterden. Op een tweede EP volgde in 2018 de zeer sterke debuutplaat Magnolia, die we ‘tot hogere instrumentale kunst’ bestempelden. Pak gerust dat album en de review er nog eens bij.

Nu zijn ze – in onze belevenis althans – opeens terug met de nieuwe single ‘Tropic of Nothing’. Mantis serveert weer een fijne lap post van ruim acht minuten en daar gaan we weer bijzonder lekker op, van de filmische tot de meer intense stukken. De single is geproduceerd door Jan Viggria van The Guru Guru, gemixt door Jannes van Rossom van Dunk! studios en gemasterd door Tobias Stieler van Kokomo. Er is een passende video bij geschoten door Robin Todde, waarin je je fantasie volop de vrije loop kunt laten. Het resultaat vind je hieronder.

‘Tropic of Nothing’ betreft het eerste geluid van de tweede plaat, waarvoor Mantis nu in de studio bivakkeert. De langspeler moet op 20 oktober het licht zien. Voor nu genieten we nog eens van deze, gaan we onder in Mantis’ meeslepende, instrumentale doch zeer dynamische post-metal in de beste Russian Circles-traditie.

Debuutplaat Magnolia uit 2018:Deel dit artikel