Foto-edit Tessa van Raalte

Oeh ja, een verse single van Jellephant! We hebben de jonge Arnhemse band gemist, of beter gezegd: We zijn ze even uit het oog verloren sinds ze in 2017 een serie songs, EP’s en een album loslieten en wij ‘de Arnhemse Allah-Las’ dat najaar volgden in de Popronde. Vervolgens brachten ze in 2019 de psychsurfende plaat Dull Planet / Rotten Waves uit. Maar we hebben niet helemaal goed opgelet, want de groep kwam dat jaar met nog twee albums. En in februari dit jaar verscheen Baby al: een uitermate relaxede, laidback tune van de garageband die naar frontman en songwriter Jelle Haagsma vernoemd is. Wie de Phantoms zijn? Die bestaan naast mede-oprichter Christopher Kalkman sinds kort (nieuwe bezetting) uit Joey Pechler en Guus van Tiem van plaatsgenoten Paracetamøl.

Baby verscheen via het charmante Brighter Records, maar de nieuwe troef Spill is weer een hele andere ‘ballgame’. Het is een meer opzwepende en catchy track, met een instant plakkend loopje dat voor ons prettig naar The Cure hint, en die meteen de eerste single vormt van het aanstaande album Spills. Die langspeler komt dan weer 17 september uit in een samenwerking tussen Waaghals Records en hetzelfde Brighter Records. Veelbelovende referentiepunten zijn Cloud Nothings, Jay Reatard en Sonic Youth. Fijne single mensen! Met bovendien een door Tessa van Raalte geschoten DIY-video, die we hier meteen tot Video van de Week gedoopt hebben. “De video laat eigenlijk precies zien hoe we het album hebben opgenomen: live in onze oefenruimte.” Van Raalte tekent ook voor het albumartwork, dat je hiernaast ziet.

Jellephant presenteert de nieuwe plaat op zaterdag 2 oktober met een albumreleaseshow in de Willemeen in Arnhem en voor tickets en meer informatie pak je deze link. Je kan – met een felbegeerd ticket – die avond een flinke set met een bloemlezing uit het repertoire verwachten.
Deel dit artikel