We kwamen ze pas nog tegen toen ze in EKKO het voorprogramma van Cocaine Piss rockten met een beste dosis garage en rock ’n roll. Jannes van Kaam (ook van onder meer Popronde-troef Bongloard) en Sophia de Geus (onder meer 45ACIDBABIES) zijn niet alleen huisgenoten, ze hebben ook een duidelijke klik in FFOOSS. De Utrechters bezongen vorig jaar nog Slayer op de bowlingbaan en in een kraakkelder, maar ditmaal is het tafereel een pak lieflijker. Voor Video van de Week GTBT zijn ze met een familiecast vol bekende koppen (hallo manager Melonhead, hallo Bertus-beer, hallo bassist Love Couple/Duke John) in een landelijke setting gedoken. De schijn bedriegt al snel. In het huis gaat het er een stuk minder knus en lief aan toe, en vinden er geheel in lijn met de scherpe, fuzzy gitaarmuziek wat smerige streken en valse pesterijen plaats.

Meer goed nieuws: het Utrechtse duo tekende bij White Russian Records en Rock & Roll Highschool stapte in voor de boekingen. ‘GTBT’ staat (straks) op debuut-EP My Life As a Teenage Wanker, die in februari 2020 uitkomt. De EP wordt uitgebracht door White Russian Records op blauw 12inch vinyl (Etched B-side). Als je de single ‘presavet’ maak je kans op een testpersing van de EP:

FFOOSS opende al eens voor IDLES, Marmozets, Seether en dus Cocaine Piss. Rock & Roll Highschool richt zich met de boekingen weer op 2020 en een aantal belangrijke festivals.
Deel dit artikel