Het staat nu al vast dat vrijdag 25 oktober een meer dan heuglijke dag is. Vandaag komen namelijk tal van goede albums uit. Wat te denken van de nieuwe Alcest, Norma Jean en Iguana Death Cult? En… dan zijn zojuist ook nog deel 11 en 12 van de fameuze Desert Sessions verschenen. Sjawel! Daar kwam net ook nog een erg coole, anime-video bij voor ‘Crucifire’. Een single die, laten we eerlijk zijn, ons nogal als een Queens Of The Stone Age outtake in de oren klinkt. Smullen dus.

Die hoorbare QOTSA-link geldt voor meer nummers op de dubbelaar, zoals de heerlijke stonerrocker ‘Noses in Roses, Forever’. Niet zo gek gezien Josh Hommes inbreng en bovendien is dat wel zo lekkerrrr. Zo klinkt ‘Easier Said Than Done’ als een proggy classic die ook op Villains (2017). Toch horen we we ook hele andere, verfrissende ideeën. Zoals de instrumentale sleazy schuifelaar ‘Far East For The Trees’ met Les Claypool en het door Libby Grace (wie?) gezongen, langzaam aanzwellende en met jankende gitaar en ‘spooky kinderkoor’ aangezette ‘If You Run’. Probeer ook ‘Chic Tweetz’ maar eens met die lachgas-vocalen en ‘Hot Stuff’ associatie. Wat een lol zullen ze gehad hebben… alleen al bij het maken van de teksten voor de credits. Duik dit weekend vooral open minded in die Desert Sessions!

Voor ‘Crucifire’ geldt deze taakverdeling:
– Michael “Devil May Not” Kerr – lead vox
– Jakey Shearsy – chorus counter vox, super hi end note
– Sween dog – guitar R
– Jho-guitar L, bass, China, bell of cow from Linn
– Carlazar-drums, synth lines
– Regie: Anthony Francisco Schepperd

De logische keuze voor Video vd Week:

Desert Sessions Vol. 11 Arrivederci Despair en Vol. 12 Tightwads & Nitwits & Critics & Heels zijn vrijdag 25 november uitgekomen op Matador/Beggars. Op het Desert Sessions YouTube-kanaal hoor je alle nummers, plus de previews en voorstelronde van alle deelnemers aan deze delen.

 

Verder luister je het album onder meer bij Spotify:Deel dit artikel