Chelsea Wolfe, foto: Ben Chisholm

Hallo daar, nieuwe Chelsea Wolfe track! En Be All Things is weer prachtig en meeslepend in gepaste donkere tinten. Dat geldt ook voor de video, die we uiteraard tot Video van de Week gedoopt hebben. De Be All Things video is al het derde voorproefje van het nieuwe album Birth of Violence, dat op 13 september verschijnt via kwaliteitslabel Sargent House.

Be All Things is folky en ingetogen, dankzij onder meer een akoestische gitaar, en dat is geen toeval. Het staat voor de nieuwe weg van de Amerikaanse die na bijna acht jaar onderweg zijn, touren en nieuwe plaatsen en mensen leren kennen, de tijd moest nemen om zichzelf weer te vinden. Dat hoor je ook duidelijk terug in haar vorige singles American Darkness en The Mother Road en op haar zevende plaat Birth Of Violence, waarop Wolfe krachtiger klinkt door juist minder middelen in te zetten. In uitgeklede songs bezingt ze Route 66 en de ups en downs van haar eigen reizen, maar ook moderne thematiek als ‘schoolshootings’ en het vergiftigen van de planeet. De ‘nieuwe weg’ is eigenlijk ook een oude, en een terugkeer naar haar vroegere werk. De plaat is opgenomen met vaste muzikale partner Ben Chisholm. Onder anderen Jess Gowrie (drums) en Ezra Buchla (viool) leveren bijdrages.

“Be All Things gaat over het navigeren van de wereld als vrouw: het zachte en het sterke verzoenen, balanceren tussen de krijger en de godin, tegelijk alles en niets willen zijn. Verhalen vertellen door liederen stelt me in staat om zoveel facetten van mezelf te ontdekken; zoveel levens van binnen. Op sommige dagen wil ik stil zijn en mijn wortels in de aarde aanraken, en andere dagen wil ik verrijzen uit de grond en alle dingen zijn.”

Nog een maandje geduld op het album Birth Of Violence, dat uitkomt via Sargent House en (in Nederland) via Suburban Records. En dat je wel vast via onder meer Bandcamp kan bestellen. Het krachtige artwork vind je onderaan.Deel dit artikel