Black Monsoon op Popronde Almelo, foto Maron Stills

We hebben een hele goede reden, meerdere eigenlijk, om een beetje vals te spelen in deze videorubriek. Het is jullie vast ook opgevallen dat het arsenaal aan s(l)icke videoclips langzaam een beetje begint op te drogen. Het zal de intelligente lockdown zijn… Minstens zo belangrijk: Black Monsoon is een hele fijne noiserockband uit Utrecht en Deventer, die NMTH ook met verve en vuur vertegenwoordigde bij Popronde 2019, en ze hebben nieuw werk voor je!

In 2018 bracht Black Monsoon al een zelfgetitelde EP uit en nu hebben ze een full-length debuutplaat in de steigers staan. Nice. Werk van die nieuwe langspeler was donderdag voor het eerst te horen in Metropool in Hengelo. Daar kon jij ook bij zijn, want het Twentse podium streamt die concerten. In de elfde aflevering van MetroTV was trouwens nog zo’n vettig powertrio te gast: de Gelderse stoners van Diggeth! Ook een fucking vette band, die in januari nog de planken uit de Drie Gezusters skihut speelde op de NMTH x Pinguin Radio ESNS-showcase. Dat betekent dat we met dit smokkelwerk meteen twee bromvliegen in een klap slaan. Zo, is dat ook weer gerechtvaardigd.

Terug naar Black Monsoon: Man, die zijn weer een partij lekker op stoom in deze sessie zeg. Niet te houden die Marjolijn, die de drumkit een afstraffing geeft alsof het drie maanden geleden is… Teun is die snaren aan het bewerken als een losgebroken hengst die voor het eerst in drie maanden de weide in mag…en neemt als volleerde grunge-zanger ook de microfoon te grazen. Lekker! De meeste vocalen komen zoals vertrouwd van Jacky, die toch wat gemener gebekt is en ook linkshandig die gitaar afranselt. Verdraaid nog aan toe, daar zitten we na 22 minuten weer in die Bleach-era Nirvana vibes.

Dig in:

Meer van dat graag! En dat ga je krijgen ook op het nieuwe album, dat overigens nog wel opgenomen moet worden. Go for it ladies & gentleman!

En laten we hopen dat we er snel weer bij kunnen zijn, en live kunnen genieten zoals een selecte groep Metropool-medewerkers donderdag. Ok, fast forward naar Diggeth. Kom er maar in met die donderende Dinxperlo stonersludgers:Deel dit artikel