De eerste 40 seconden dachten we nog even dat we erin getuind waren, dat we – sneaky misleid door dat fluffy kattenplaatje – gretig klikten op die single van Alicia Breton Ferrer, maar toch echt verzeild waren geraakt in een van haar meer experimentele exercities. We kennen de Rotterdamse als boegbeeld van bands als Neighbours Burning Neighbours en The Sweet Release Of Death, en die willen ook weleens venijnig noisend en dissonant uit de hoek komen. Niets van dat alles: Having Fun, het solodebuut van Breton Ferrer, klinkt ook daadwerkelijk als fun. Het nummer is een ode aan haar Spaanse roots en dankzij een vriendin vallen na dat eerste deel de catchy (Flamenco) handclaps in en slaat het nummer van een Fuck Buttons-intro af richting een opzwepend, warmbloedig geheel.

Daarmee is die nerveuze drone zeker niet weg. Het levert een licht ongemakkelijke spanning op die ons terugvoert naar het o zo spannende repertoire van de Amerikaanse band Liars. En zo hinken we na twee minuten op meerdere benen en gedachtes, maar slingeren toch telkens Having Fun weer aan. Ja, dat debuut van Alicia Breton Ferror maakt benieuwd naar meer. Dat komt mooi uit, want de eersteling vormt de voorhoede van soloplaat Headache Sorbet die 23 april uit moet komen via het fonkelnieuwe label Glove Compartment. Dit label is een imprint van NL fijnproeverslabel Subroutine Records, dat daarop eind december al de cassette Voor het vuur uitgaat van The Avonden uitbracht. Subroutine belooft dat er vanaf nu regelmatig nieuwe releases zullen verschijnen op Glove Compartment.

Terug naar het onderwerp van onze Video van de Week: Alicia Breton Ferrer nam de muziek voor haar solodebuut op tijdens de eerste lockdown van 2020. Het kwam goed van pas dat de multi-instrumentalist alles in huis had om zelf muziek te maken en dat op te nemen, zo vertelde ze aan muziekblog Under The Radar. Wel kreeg ze naar eigen zeggen wat hulp van haar huisgenoot (oftewel: haar kat Iggy) en enkele vrienden en videografen, die hielpen met de beelden.

De single streamt nu ook via diverse platformen. Debuutplaat Headache Sorbet verschijnt dus 23 april via Glove Compartment en is voor vier euro al te bestellen via haar Bandcamp.Deel dit artikel