De Video van de Week is van een veelzijdig, Utrechts-Haags-Brits gezelschap. De nieuwste single van Alcuna Wilds heet Rupture en de video gaat vandaag in première op Never Mind the Hype. Het is de laatste single van ‘Nothing Is Nothing’, de derde EP van het viertal die je onder meer op Spotify vindt.

‘Triprock’ noemt Alcuna Wilds de muziek zelf treffend en ook in deze track vliegen we van Portishead naar Chelsea Wolfe. Rupture opent als meeslepende triphop en schiet op tweederde door tot doomy darkfolk, die – net als de begeleidende video, die met minimale middelen maximaal triggert – om meer doet smeken. De video is te danken aan de Nederlandse regisseur en animator Zindzi Witte van www.zwart-werk.nl.

In de video dringt de vraag zich op of de hoofdpersoon, de Britse zangeres Nadja Freeman?, de good of de bad guy is? Is ze slachtoffer of dader? Vrouwe Justitia of Medusa? Uiteindelijk spreekt ze haar verschrikkelijke vloek over de wereld uit.

We zien vooralsnog één datum in de liveagenda: donderdag 28 november in Cinetol, Amsterdam met INU INU. Deel dit artikel