Wolvennest bij Walk The Line: Heavy in TivoliVredenburg, foto Tim van Veen

Het was even flink uitbrakken, maar na een welverdiende vakantie begint het voor ons weer te komen. Daarom ook een goed moment om vandaag even af te trappen met onze eerst Video van de week van 2021! En die komt van Belgische grond, want Wolvennest is na die fraaie EP Vortex uit 2019 weer terug en wel met een dubbelalbum. De eerste single van de plaat, die overigens Temple gaat heten, is Disappear en heeft als videoclip een prachtige visualizer meegekregen.

In zeven minuten geeft de band dan ook meteen een bijzondere showcase van hun sound. Midtempo metal met invloeden uit de psych, black en ambient, samengesmolten tot een atmosferische stamper. In de track neemt multi-instrumentalist Déhà de vocalen voor zijn rekening, een donkere bariton die op vloeiende wijze samenkomt met de opzwepende koorzang van zangeres Shazzula. De videoclip zelf is ook zeer fraai, met shots van wat vermoedelijk de artwork is op het nieuwe album, gecreëerd door Art of Maquenda. Temple is overigens gemixt door Opus Magnum Studios en komt uit op 5 maart via Ván Records. Disappear maakt ons alvast uiterst benieuwd naar meer:

Disappear is afkomstig van nieuwe dubbelaar Temple, dat binnenkort uitkomt. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram

 Deel dit artikel