De titel van de nieuwe Wet Boys single is onbedoeld ironisch geworden om logische redenen. Maar in februari hadden de garagepunkers nog niet verwacht dat het coronavirus dusdanig roet in het eten zou gooien, met meteen een punt achter de levensfilosofie van Do What I Want. Toch hebben we geluk, want de beelden zijn bewaard gebleven, net op tijd geschoten en toont ons de band in een duizelingwekkende saga aan stunts en gekkigheid. Met regisseur Kristiaan Asscheman creëerden ze dan ook per abuis een post-inspirational video voor wat je kunt doen als je weer naar buiten mag. Terecht dus dat deze magistrale clip tot Video van de Week is verkozen, hier op NMTH HQ. 

Wet Boys komt uit die oh zo mooie stad achter de duinen: Den Haag. Het viertal, bestaande uit zangeres Moniek Ellen, drummer Tim Herrebrugh, gitarist Tim Heijmans en bassist Jelle Dalm bracht in 2017 de ep Bigger Man Than You uit via Monster Mash Records, eentje met een rauwe sound, authentiek gruizig en rammelend. Maar met Do What I Want klinkt de productie vettiger dan voorheen, terwijl die opgefokte garagepunk bewaard is gebleven. De vlammende track is namelijk catchy, uptempo en smaakt simpelweg naar meer. Daar komt ook nog eens bij dat de Hagenezen een van de leukste video’s in recente tijden in elkaar hebben geknutseld. We zien Wet Boys als wetenschappers, nadenkend over hoe je het effectiefst een plankje door midden kunt slaan, een bierflesje tegen je kanis overleeft en hoe je een bmx met lachgas kan opvoeren. Maar het moment suprême komt op het laatst, als die bmx door een dollar store Evil Knievel door een ring van vuur gesjeesd wordt. Het moge duidelijk zijn: dit is garagepunk met peper in de reet, uitgedost in trainingspak, recalcitrant donuts trekkend in de auto. Check die clip dus als de wiedeweerga uit via:

Do What I Want is geregisseerd en gemonteerd door Kristiaan Asscheman. Blijf op de hoogte van Wet Boys via Facebook, Instagram of Bandcamp.Deel dit artikel