De nieuwe lichting, met vladimir Stevic en Quirin Wijgers

Tusky is weer helemaal terug van weggeweest! Het was even een tijdje rustig rondom de band, maar een interview met Sjors van Reeuwijk wees uit dat de band verreweg van dood is. Na een adempauze begon de band namelijk met het schrijven van nieuwe muziek. Helaas zijn er wel wat wisselingen gekomen, met Alfred en Chris die meer ruimte wilden maken voor andere dingen. Maar gitarist Sjors van Reeuwijk en drummer Bas Richir wilden toch graag door met Tusky! Met een flink arsenaal aan songs hebben ze dan ook nieuw bloed in de gelederen. Namelijk Vladimir Stevic (opperbrulboei bij o.a. All Doomed, Pene Corrida en voorheen ook OBESE) en bassist Quirin Wijgers (All Doomed, OBESE), met gisteren de allereerste, spiksplinternieuwe track met de nieuwe line-up. We’re Going Out Again is een strijdkreet van een band met hernieuwde energie, dus tijd voor een potje punkrock, vandaag verkoren tot Video van de Week!

”Go tell all your friends, we’re going out again”, zo komt Tusky de terugkeer even keihard aankondigen. Toen we hoorden dat Vladimir Stevic de vocale partijen zou doen, waren we erg benieuwd. Aan zijn werk met All Doomed en Pene Corrida is al te zien dat hij over een erg fijne strot beschikt, die moeiteloos diverse stijlen aankan. Hij stelt dan ook niet teleur, evenals bassist Quirin die met drummer Bas Richir een vettig in elkaar gebouwde ritmesectie bewerkstelligt. De video zelf fungeert als een energieke performance video, aangevuld met de illustraties van vormgever Justin Ghijsen, ook verantwoordelijk voor het vorige artwork van Tusky. Kortom, een magistrale voorbode van wat komen gaat, want de heren zijn druk in de weer met een langspeler die uitkomt via Suburban Records! En met een beetje geluk sluit het mooi aan op het einde van de pandemie en het begin van een tour:

We’re Going Out Again van Tusky is op 13 mei 2021 uitgebracht via Suburban Records, en tevens te beluisteren via Spotify:Deel dit artikel