De bluesrockers van Tricklebolt brachten ons al ‘Backbite’ en ‘Atlantis’ afgelopen jaar, maar met het nieuwe album Straight Into the Blue op komst verwennen de heren ons op toepasselijke wijze met de nieuwe single ‘Sunday’. Groovy bluesrock, slepend en zwoel voor die luie zondagen. En met een videoclip gecreëerd in iets meer dan een dag door de band zelf, daarom ook een geschikte om te fungeren als Video van de Week.

Ode aan ‘De Keet’
Sunday brengt de band terug naar een typisch plattelands fenomeen genaamd ‘De Keet’. In thuisbasis Lemele is Tricklebolt daar vaak te vinden. ”Al vanaf dat we 13 waren of zo. Elke vriendengroep heeft hier gewoon zo’n hok. Ik heb me laten vertellen dat Lemelezo’n 5 keten telt op iets meer dan 1000 inwoners. Onze keet vormde de grootste inspiratiebron voor deze ode aan de zondag. Als de meligheid daar grootse hoogtes bereikt beginnen we vaak die echte Nederlandse kaskrakers te draaien, waaronder Rob de Nijs met ‘Zondag’…. geweldig nummer.”

De luie zondag van Tricklebolt
De clip toont ons dan ook een geromantiseerde variant op het fijne uitslapen met je vriendin. Maar wel eentje met ook zijn keerzijdes, aldus zanger Bastian Pen: ”Er wordt stevig gedronken en als ik wakker word de volgende dag weet ik soms niet meer wat voor of achter is. Mijn lijf is er uiteraard miserabel aan toe maar daarnaast is ook mijn hoofd in een bijzondere ‘staat van zijn’, ik voel me bijna verdwaald. Alsof je op de kop op de bank gaat liggen en je eigen huis voor het eerst lijkt te zien, zoiets. Deze momenten blijken soms uitermate geschikt om een liedje te schrijven. Dàn is de zondag groots!” En met ‘Sunday’ hebben de heren dan ook een waardige representatie van die luie zondagen in elkaar geknutseld, middels een ludieke video en zware, groovy bluesrock. Bekijk hem hier:

‘Sunday’ komt van het nieuwe album Straight Into the Blue dat op 20 februari uitkomt en gevolgd wordt door een clubtour in Nederlands. Blijf op de hoogte van nieuwtjes via de Facebookpagina van Tricklebolt.Deel dit artikel