Foto: Michael Roemers

De tijd vliegt af en toe, want het is alweer meer dan vier jaar geleden dat The K. hun album Burning Pattern Etiquette uitbracht. Maar geduld is een schone zaak, want na een pauze van vier jaar is dit noisepunkende drietal back in business met nieuwe single The Future Is Bright. De single is afkomstig van de nieuwe plaat Amputate Cover Art en laat The K. horen zoals we ze kennen: vurige noisepunk met een talent voor het schrijven van massale hooks. Met ook nog eens een te gekke clip erbij uiterst geschikt voor Video van de Week dus, hier bij NMTH!

De video zelf toont ons frontman Sébastien tijdens de feestdagen, verwilderd en opgejaagd, met enkel flikkerende kerstlampjes om de boel kleur te geven. Maar het verhaal gaat al gauw een verontrustende kant op, wanneer we zien dat de instabiele frontman iemand vastgebonden houdt en martelt. Meer en meer wordt de sfeer manischer, met Sébastien dansend voor een neon palmboom. selfies makend met zijn slachtoffer en zelfs een zelfmoordpoging. Geen vrolijke zit wellicht, maar wel heel toepasselijk bij de achtbaanrit die The Future Is Bright heet. Grove gitaaruitbarstingen, sterke zang, dreunende ritmes en een pakkend refrein die zich moeiteloos in je kop wurmt. Zoals de tekst luidt: ‘The sun sets before us, the future is bright’. Laat die rooskleurige toekomst dus maar komen voor The K., met deze verslavende voorbode van het nieuwe album:

The Future Is Bright is afkomstig van het opkomende album Amputate Cover Art, dat in april uitkomt. Blijf op de hoogte van The K. via Facebook, en check ook hun discografie op Bandcamp.Deel dit artikel