Slow Worries, foto Michèle Margot

Och man! Wat komt die nieuwe plaat van Slow Worries even lekker binnen! Careful Climb is een hevige noiserockplaat geworden, uitgekomen op 12″ vinyl bij de label-coalitie Adagio830 (DE), Breaking Records en Subroutine Records. En om die release nog eens extra te vieren heeft de band een nieuwe video eruit gegooid, voor de track So Hidden. Het recept is net als het gehele album meeslepende, tegendraadse, noisy indierock met één voet in de jaren ’90 en de andere in het nu. Geschoten in OCCII Amsterdam en terecht Video van de Week hier bij NMTH! 

Hoewel drie van de bandleden ook in andere bands (oa. Apneu, Bombay, Blue Crime) speelden, verdween Slow Worries nooit in de schaduw. De geëngageerde band is een graag geziene gast in de Nederlandse en Europese DIY underground, en speelden al menig poppodium plat met hun rauwe sound.

De titelloze debuut EP dateert alweer uit 2016, dus met Careful Climb wordt het wachten eindelijk beloond. Onderstaande sessie werd in underground poppodium OCCII vastgelegd door Alek Riquelme en Polygänger, en is eens te meer een bewijs van hoe de band te werk gaat op het podium:

So Hidden is afkomstig van het nieuwe album Careful Climb, uitgebracht op vrijdag 27 november. De plaat is op vinyl te bestellen via Bandcamp, en tevens te beluisteren via Spotify.Deel dit artikel